geschiedenis

60 jaar Tuincentrum De Bruijn

In augustus 1957 startte Anton de Bruijn zijn bedrijf terwijl hij in militaire dienst zat want in zijn vrije tijd plantte hij aardbeiplanten in augustus om in juni van het volgende jaar de aardbeien te kunnen oogsten! Na de militaire dienst ging hij zich toeleggen op het telen van klein fruit zoals frambozen, rode bessen, zwarte bessen enz. In 1962 trouwde Anton met Bep Frasa uit Houten en zij is altijd zijn grote steun en toeverlaat geweest anders had hij zijn bedrijf niet goed uit kunnen voeren zoals hij zelf zegt en zij zijn dan ook altijd te vinden in de kassen om de vragen van alle cliënten te beantwoorden en een goed advies mee te geven zodat iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat. Zonder ouderwets te zijn willen zij service geven op een ouderwetse manier.

In de zestiger jaren ging Anton ook beginnen met de groenteteelt. In die tijd waren er weinig mensen die een bloementuin hadden zoals tegenwoordig maar aan het einde van de zestiger jaren kwamen er steeds meer bloementuinen en ging Anton ook nog bloemen kweken zoals perkplanten (vlijtig liesje, geraniums, fuchsia's enz.) Door de aantrekkingskracht die de prachtige bloementuin van Anton en zijn vrouw had nam de verkoop van perkplanten toe. Ook nu is de bloementuin van hen een lust voor het oog om te zien! In de zeventiger jaren is Anton helemaal overgegaan naar de bloementeelt onder glas.

Zoon Frank heeft in 2002 samen met zijn echtgenote Relinda het bedrijf overgenomen. Frank probeert steeds met iets nieuws te komen. Je kunt bijvoorbeeld bij Tuincentrum De Bruijn potgrond kopen waarvan zij de samenstelling zelf bedacht hebben en welke gemaakt wordt in de fabriek en iedereen is dan ook zeer content met deze potgrond.
Echt helemaal het einde is de unieke inplantservice in de Venezia balkonbakken en Royal Top potten. Deze slimme bakken en potten zijn uitgevoerd met een grote watertank waardoor u water geeft voor meerdere dagen tegelijk. Erg handig dus, vooral in de hete zomermaanden!
"Het maatwerk zit hem er in dat iedereen zijn planten zelf kan kiezen en wij zorgen dan dat de pot klaar wordt gemaakt" vertelt Frank de Bruijn enthousiast. Bovendien kunnen de cliënten jaarlijks hun lege Royal Top pot omruilen voor een vergelijkbare met een volgroeide plant tegen een lager tarief!

Ook al heeft zoon Frank het bedrijf overgenomen, Anton en zijn vrouw zijn nog dagelijks in de kassen te vinden om te helpen want stil zitten is niets voor hen. Een echt familiebedrijf dus, met veel liefde voor het vak en het is te vinden aan de Beusichemseweg 56 in 't Goy (vlak bij Houten-Zuid).

Ga gerust eens een kijkje nemen om te genieten van de mooie kleurenpracht in de kassen en de prikkelende bloemengeuren en dan ga je misschien wel met een hele grote kar vol met bloemen naar huis!