Zomerbloeiers

De naam zegt het al: deze planten bloeien de hele zomer lang met de mooiste, kleurrijke bloemen. Tuincentrum De Bruijn verkoopt zomerbloeiers voor in de potten of bakken op uw terras of balkon. Door zomerbloeiers te planten kunt u gedurende de hele zomer genieten van de felle kleuren en vrolijke bloemen. Zomerbloeiers plant u na de laatste vorst en blijven bloeien van mei tot september of zelfs oktober! Kom nu langs bij ons tuincentrum in 't Goy en bekijk ons ruime aanbod zomerbloeiers. 

Zomerbloeiers-vrolijk-kleuren

Kopen-zomerbloeiers-tuincentrum

Zomerbloeiers: verschillende soorten

Zomerbloeiers bestaan in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar zomerbloeiers voor in de volle zon of schaduw; Tuincentrum De Bruijn heeft het allemaal. Aangezien ons aanbod zomerbloeiers ontzettend groot is, kunt u altijd bij ons terecht voor de perfecte zomerbloeier voor uw tuin of balkon. In ons assortiment vindt u verschillende soorten zomerbloeiers, waaronder:

  • Zomerbloeiers hangplanten
  • Meerjarige zomerbloeiers/ zomerbloeiers vaste planten
  • Zomerbloeiers voor verschillende plekken in de tuin

Qua hangplanten kunt u bijvoorbeeld denken aan een hangende geranium, die al jaren ontzettend populair zijn. Deze zomerbloeiers vindt u in ons tuincentrum, maar zijn ook veel terug te vinden in Oosterrijk. Kom langs om ons complete aanbod en verschillende soorten hangende geraniums te komen bekijken. 

Meerjarige zomerbloeiers zijn planten die vorstvrij de winter kunnen overleven. Deze kunt u bijvoorbeeld in de serre of schuur laten overwinteren. Zo kunt u er het volgende jaar weer volop van genieten! Voorbeelden van meerjarige zomerbloeiers zijn Fuchsia en Brugmansia. 

Zomerbloeiers-inspiratie

Wanneer kunt u zomerbloeiers planten?

Zomerbloeiers zijn zoals eerder vermeld vrijwel altijd planten die niet goed tegen vorst kunnen. Dit aangezien het vaak tropische planten zijn die houden van hoge temperaturen en dit dan ook gewend zijn. Zomerbloeiers planten doet u dan ook als de laatste vorst geweest is. U kunt begin mei aanhouden, maar het beste kunt u natuurlijk zelf de weersverwachting in de gaten houden. Plant u de zomerbloeiers terwijl er nog vorst op komst is? Dan kunt u deze het beste afdekken met folie of de potten met zomerbloeiers toch nog even naar binnen halen. Wilt u meer tips over het planten van zomerbloeiers? Kom dan langs bij ons tuincentrum in 't Goy en vraag advies aan onze medewerkers! Ook voor planten in de nazomer kunt u bij ons terecht. 

zomerbloeiers-plantenvoeding

hangplanten-zomerbloeiers

Zomerbloeiers onderhouden: 3 tips

Om uw zomerbloeiers in de tuin of op het balkon zo lang mogelijk mooi te houden, hebben wij van Tuincentrum De Bruijn enkele tips voor u opgesteld. Dit zodat u nog langer van de prachtige zomerbloeiers die u bij ons heeft gekocht te kunnen genieten!

  1. Staan de zomerbloeiers redelijk in de wind? Dan is het belangrijk om op de juiste manier water te geven. Door de wind kunnen zomerbloeiers eerder uitdrogen en hebben deze meer water nodig. Ook al schijnt de zon misschien wat minder, de aarde van zomerbloeiers kan door de wind snel uitdrogen. Als de zomerbloeiers in losse potten zitten, kunt u sommige planten even met de voetjes in het water zetten na een periode met veel wind. 
  2. Zomerbloeiers geven net zoals veel andere planten energie naar alle bloemetjes; ook de uitgebloeide bloemetjes! Om te voorkomen dat hier onnodig veel energie naartoe gaat, is het belangrijk om uitgebloeide bloemetjes weg te halen. Zo zorgt u ervoor dat de zomerbloeiers nog langer blijven bloeien. 
  3. Ook bestaat er speciale plantenvoeding voor zomerbloeiers. In ons assortiment vindt u turbo plantenvoeding waardoor uw balkonplanten nog mooier zullen groeien. Dit kunt u eenvoudig in onze webshop bestellen!

Zomerbloeiers kopen bij Tuincentrum De Bruijn

Zoals u wellicht weet, heeft Tuincentrum de Bruijn een ruim aanbod aan zomerbloeiers. In ons tuincentrum in 't Goy vindt u veel verschillende soorten zomerbloeiers met vast en zeker een mooie plant voor bij u op het balkon of op het terras. Onze medewerkers geven u graag advies over het planten en verzorgen van zomerbloeiers en beantwoorden graag al uw vragen. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen!