Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vlinderstruik, familie van de Buddlejaceae. De bloemkleur is geeloranje en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Buddleja x weyeriana 'Sungold'? De Buddleja x weyeriana 'Sungold' is ook wel bekend als Vlinderstruik. Deze Buddlejaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Vlinderstruik is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Buddleja x weyeriana 'Sungold'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vlinderstruik niet!

  • Nederlandse naam: Vlinderstruik Wetenschappelijke naam: Buddleja x weyeriana 'Sungold' Type plant: Heester
  • Geslacht: Buddleja Familie: Buddlejaceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee