Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Christoffelkruid, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Actaea spicata? De Actaea spicata is ook wel bekend als Christoffelkruid. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Christoffelkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Actaea spicata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Christoffelkruid niet!

  • Nederlandse naam: Christoffelkruid Wetenschappelijke naam: Actaea spicata Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Actaea Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee