Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vrouwenhaar, familie van de Adiantaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Adiantum pedatum var. aleuticum? De Adiantum pedatum var. aleuticum is ook wel bekend als Vrouwenhaar. Deze Adiantaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Vrouwenhaar is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Adiantum pedatum var. aleuticum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vrouwenhaar niet!

  • Nederlandse naam: Vrouwenhaar Wetenschappelijke naam: Adiantum pedatum var. aleuticum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Adiantum Familie: Adiantaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee