Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Fluitenkruid, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Anthriscus sylvestris 'Ravenswing'? De Anthriscus sylvestris 'Ravenswing' is ook wel bekend als Fluitenkruid. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Fluitenkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anthriscus sylvestris 'Ravenswing'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Fluitenkruid niet!

  • Nederlandse naam: Fluitenkruid Wetenschappelijke naam: Anthriscus sylvestris 'Ravenswing' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anthriscus Familie: Apiaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee