Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tongvaren, familie van de Aspleniaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Asplenium scolopendrium? De Asplenium scolopendrium is ook wel bekend als Tongvaren. Deze Aspleniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Tongvaren is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Asplenium scolopendrium? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Tongvaren niet!

  • Nederlandse naam: Tongvaren Wetenschappelijke naam: Asplenium scolopendrium Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Asplenium Familie: Aspleniaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig
  • Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 40
  • Giftig: Nee