Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Grootbladige aster, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is licht lilablauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aster macrophyllus 'Twilight'? De Aster macrophyllus 'Twilight' is ook wel bekend als Grootbladige aster. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Grootbladige aster is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aster macrophyllus 'Twilight'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Grootbladige aster niet!

  • Nederlandse naam: Grootbladige aster Wetenschappelijke naam: Aster macrophyllus 'Twilight' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aster Familie: Asteraceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee