Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wijfjesvaren, familie van de Athyriaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Athyrium filix-femina? De Athyrium filix-femina is ook wel bekend als Wijfjesvaren. Deze Athyriaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Wijfjesvaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Athyrium filix-femina? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wijfjesvaren niet!

  • Nederlandse naam: Wijfjesvaren Wetenschappelijke naam: Athyrium filix-femina Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Athyrium Familie: Athyriaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee