Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Breedbladig klokje, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is bleeklila en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 130 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Campanula latifolia 'Gloaming'? De Campanula latifolia 'Gloaming' is ook wel bekend als Breedbladig klokje. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 130 centimeter. De Breedbladig klokje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula latifolia 'Gloaming'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Breedbladig klokje niet!

  • Nederlandse naam: Breedbladig klokje Wetenschappelijke naam: Campanula latifolia 'Gloaming' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 130 Giftig: Nee