Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bergcentaurie, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijs en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Centaurea montana 'Carnea'? De Centaurea montana 'Carnea' is ook wel bekend als Bergcentaurie. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Bergcentaurie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Centaurea montana 'Carnea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bergcentaurie niet!

  • Nederlandse naam: Bergcentaurie Wetenschappelijke naam: Centaurea montana 'Carnea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Centaurea Familie: Asteraceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee