Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chrysant, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is lilaroze gevuld en de bloeitijd is van ca. oktober tot en met november. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Dendranthema 'Mei-kyo'? De Dendranthema 'Mei-kyo' is ook wel bekend als Chrysant. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Chrysant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dendranthema 'Mei-kyo'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Chrysant niet!

  • Nederlandse naam: Chrysant Wetenschappelijke naam: Dendranthema 'Mei-kyo' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dendranthema Familie: Asteraceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Oktober, November
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee