Top 5 makkelijke kamerplanten

Top 5 makkelijke kamerplanten

Kamerplanten zijn voor de liefhebbers onmisbaar in het interieur, maar voor de mensen met minder groene vingers kan het nog knap lastig zijn om ze gezond en mooi te houden. Gelukkig zijn er ook kamerplanten die helemaal niet veeleisend zijn en tóch veel sfeer toevoegen. Vandaag delen we een lijstje met 5 kamerplanten die erg makkelijk te verzorgen zijn, zodat iedereen kan genieten van een groene omgeving in huis.

Wat zijn makkelijke kamerplanten?

Welke kamerplanten kun je kiezen als je nog weleens vergeet water te geven, weinig tijd hebt voor de verzorging, of onregelmatig thuis bent? Er blijven nog genoeg kamerplanten over die je zou kunnen kiezen. De volgende 5 kamerplanten zijn makkelijk, maar hebben ook verschillende voordelen. Zo kan een makkelijke kamerplant net zo sierlijk zijn en daarnaast ook bijvoorbeeld bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. In de categorie makkelijke kamerplanten kun je denken aan de volgende planten:

  1. Chlorophytum: deze plant staat ook wel bekend onder de naam Graslelie of Spinnenplant. Niet alleen is dit een hele makkelijke plant in de verzorging, het is ook nog eens één van de meest luchtzuiverende kamerplanten. Stoffen zoals benzeen en koolmonoxide verwijdert deze uit de lucht, terwijl jij af en toe zorgt voor voldoende water. De Graslelie staat het liefste op een lichte plek, maar in de schaduw kan eventueel ook. De verzorging gaat niet verder dan twee keer per week water geven en eens in de week een goede sproeibeurt. 
  2. Pilea Peperomioides: de groene ronde bladeren doen denken aan pannenkoeken, waar dan ook de Nederlandse naam Pannenkoekenplant vandaan komt. Op een lichte standplaats, maar zonder direct zonlicht staat de Pannenkoekenplant het beste op zijn plek. Met regelmatig kleine scheutjes water is deze plant erg tevreden, zodat de grond vochtig blijft. 
  3. Monstera Deliciosa: de Nederlandse naam voor deze plant is Gatenplant, dankzij de bladeren die op karakteristieke wijze wat gehavend lijken te zijn. Echter maakt dit de plant juist heel eigen en naast de kenmerkende uitstraling is de Gatenplant ook nog eens luchtzuiverend. Meestal is één keer per week water geven voldoende en in de zomer zo nu en dan twee keer. Zo lang de kluit tussen de gietbeurten helemaal uit kan drogen gaat het in ieder geval goed. Een lichte standplaats doet de Monstera goed, maar direct zonlicht is op het midden van de dag in ieder geval niet bevorderlijk. Met huisdieren is het beter om een andere kamerplant te kiezen, omdat de Monstera giftig kan zijn voor bijvoorbeeld honden en katten. 
  4. Yucca: de Palmlelie is een hele gemakkelijke kamerplant. Veel zon en weinig water zijn het recept voor een gezonde Palmlelie. Ook de Yucca is voor huisdieren giftig, dus houd hier rekening mee als je huisdieren hebt. 
  5.  Sansevieria: de Vrouwentong zoals we deze plant ook kennen kan beter te weinig water krijgen dan te veel. Qua licht en schaduw heeft de Vrouwentong weinig eisen en vooral ook weinig nodig en daarnaast werkt ze ook nog eens luchtzuiverend. 

Makkelijke kamerplanten top 5

Makkelijke kamerplanten van de Graslelie tot aan de Pannenkoekenplant vind je bij Tuincentrum De Bruijn

In ons tuincentrum in 't Goy ben je aan het juiste adres voor een grote verscheidenheid aan kamerplanten, waaronder hele makkelijke kamerplanten waar je weinig tijd aan kwijt bent. Ook zonder groene vingers kun je plezier hebben van kamerplanten! Voor advies kun je ons uiteraard altijd om meer informatie vragen, dan vertellen we je meer over de verzorging. Tot ziens in ons tuincentrum nabij Utrecht!