Slaapkamerplanten voor een goede nachtrust

Slaapkamerplanten voor een goede nachtrust

Kamerplanten brengen veel sfeer met zich mee en zijn daarnaast echte eyecatchers in de woonkamer, eetkamer of bijvoorbeeld in de gang. Echter, er zijn ook planten met specifieke eigenschappen die daarmee uitstekend geschikt zijn voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Wat dacht je van kamerplanten met een luchtzuiverende werking, of zelfs een kalmerende werking. Dit zijn bij uitstek dé kamerplanten die jij op jouw slaapkamer wilt zetten!  

Planten voor in de slaapkamer

Er zijn verschillende planten die er met hun unieke eigenschappen aan bij kunnen dragen dat je beter slaapt. Dit kan bijvoorbeeld komen door de luchtzuiverende werking, door de eventuele geur die de plant verspreidt, maar natuurlijk kunnen kamerplanten ook bijdragen aan een comfortabele omgeving, waardoor je je op je gemak voelt en daardoor beter ontspannen in slaap kunt vallen. 

Top-5 luchtzuiverende kamerplanten voor een goede nachtrust

  1. Aloe Vera: 's nachts terwijl je slaapt geeft de Aloe Vera zuurstof af, waardoor je beter in een diepe slaap komt. Daarnaast is de Aloe Vera berucht en beroemd om de werking voor de gezondheid, waardoor de gel uit het blad wordt gebruikt voor cosmetica en voeding. De Aloe Vera is heel gemakkelijk te verzorgen en te stekken, waardoor je er al snel veel plezier van zult hebben!
  2. Lavendel: het is natuurlijk niet zonder reden dat de geur van lavendel wordt gebruikt voor bijvoorbeeld essentiële oliën met een kalmerende werking. Waarom de lavendel in dit lijstje met kamerplanten staat als echte buitenplant? Met een lavendel in de tuin kun je takjes afknippen om deze te laten drogen, zo kun je ook in de slaapkamer genieten van de kalmerende werking en daardoor heel rustig in slaap vallen. 
  3. Hedera Helix: de klimop is een plant die vrijwel overal goed en gezond kan groeien. Daarnaast is de plant zeer luchtzuiverend en heeft het een heel positief effect op de luchtkwaliteit. Dankzij dit effect word je uitgeruster wakker en kunnen klachten aan de luchtwegen verminderen. 
  4. Lepelplant: de lepelplant werkt luchtzuiverend en daarnaast is het ook nog eens een hele mooie en sierlijke groene kamerplant, met grote groene bladeren, witte schutbladeren en kleine bloemetjes. De lepelplant werkt luchtzuiverend, zorgt voor een betere luchtvochtigheid én draagt bij aan een stijlvolle slaapkamer!
  5. Gouden Pothos: deze groene klimplant met hartvormige bladeren is al een lust voor het oog, maar daarnaast zorgt deze er ook voor dat de lucht wordt gezuiverd terwijl je slaapt. Dat draagt bij aan een betere nachtrust en een fitter gevoel in de ochtend! 

Slaapkamer planten voor een goede nachtrust

Planten voor een gezond slaapkamerklimaat en een betere nachtrust

Als je nog op zoek bent naar kamerplanten voor in de slaapkamer, dan is de bovenstaande selectie een mooie greep aan planten die zorgen voor een gezond slaapkamerklimaat. Daarnaast kun je ook kijken naar planten die bijvoorbeeld  's nachts groeien en weinig licht nodig hebben, of planten die goed op een schaduwplek kunnen staan. Dit zullen ook de kamerplanten zijn waarvoor jouw slaapkamer een goede omgeving is. Natuurlijk kun je bij ons tuincentrum in 't Goy ook terecht voor advies over goede slaapkamerplanten!

Bezoek de webshop