Kamerplanten die in de volle zon kunnen staan

Kamerplanten die in de volle zon kunnen staan

Planten hebben zonlicht nodig, maar niet alle kamerplanten zijn bestand tegen direct zonlicht. In de volle zon achter het raam kan er namelijk bladverbranding optreden, en krijgen de bladeren gele of bruine vlekken. Om dit te voorkomen zetten we een aantal kamerplanten op een rijtje die wél goed tegen direct zonlicht kunnen, waardoor je deze met een gerust hart in de vensterbank kunt zetten. 

Planten die goed tegen zon en droogte kunnen

Als je op zoek bent naar planten die geen problemen hebben met de volle zon, dan kom je al snel uit op tropische planten. Een kleine selectie van de kamerplanten die goed tegen direct zonlicht kunnen zijn:

  • Crassula: als familielid van de vetplant heeft de Crassula weinig water nodig en daarnaast is een plek in direct zonlicht geen enkel probleem. 
  • Beaucarnea: de Beaucarnea is een kamerplant die je direct voor het raam neer zou kunnen zetten. Qua water en verzorging heeft deze plant weinig eisen, dus je kunt al snel genieten van deze kamerplant in huis zonder daar veel moeite voor te hoeven doen!
  • Yucca: de Palmlelie is er een die het water opslaat in de stam en daardoor weinig water nodig heeft. Direct zonlicht is ook juist aan te raden voor de Yucca!

Planten die tegen droogte kunnen

Natuurlijk zijn er meer planten die goed tegen licht en droogte kunnen, zoals de tropische planten cactussen en vetplanten. Deze slaan water op in de bladeren en hebben daarom maar weinig nodig. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen direct zonlicht, vanwege hun natuurlijke habitat. Deze planten zijn dan ook ideaal wanneer je wel graag een groene omgeving hebt, of de vensterbank extra sfeer wilt geven, maar niet zulke groene vingers hebt. Cactussen en vetplanten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je ook mooie combinaties kunt samenstellen. 

Kamerplanten die in de volle zon kunnen staan

Kamerplanten voor in de volle zon

  • Sansevieria: de Sansevieria is een sterke plant waar je heel veel plezier van kunt hebben, zonder veel tijd en moeite te steken in de verzorging. 
  • Strelitzia: de Strelitzia is een sierlijke plant die ook wel paradijsvogelplant wordt genoemd. Een standplaats dichtbij het raam is voor de strelitzia de goede plek om goed te kunnen groeien!
  • Ficus: hoewel de ficus erg goed tot zijn recht komt op een zonnige standplaats, heeft deze dan juist wel extra water nodig. De Ficus met een kleiner blad heeft een lichtere plek nodig dan de Ficus met een groter blad. 
  • Phoenix Roebelenii: ook wel bekend onder de naam Dwergdadelpalm is deze plant goed geschikt voor een plaats in de volle zon bij het raam. In de volle zon gebruikt de Dwergdadelpalm echter wel meer water, dus dat is een belangrijk aandachtspunt.

Kamerplant in de volle zon: het kan, zolang je de juiste plant kiest!

Het is zeker mogelijk om bepaalde kamerplanten in de volle zon neer te zetten. Zo kun je ook in jouw vensterbank of dichtbij het raam genieten van mooie kamerplanten, zónder dat er bladverbranding optreedt. Je kunt ons uiteraard in het tuincentrum ook om advies vragen als je op zoek bent naar kamerplanten die in direct zonlicht kunnen staan, dan helpen we je graag.