Niet-giftige kamerplanten voor huisdieren

Niet-giftige kamerplanten voor huisdieren

Kamerplanten hebben veel voordelen en brengen veel sfeer met zich mee. Als je huisdieren hebt, is er echter één nadeel en dat is dat sommige kamerplanten giftig kunnen zijn voor honden en katten. Wanneer jouw huisdieren nog wel eens aan planten willen knagen, dan is het natuurlijk wel zo veilig om kamerplanten uit te kiezen die niet giftig zijn. Gelukkig blijven er nog meer dan genoeg kamerplanten over waar je uit kunt kiezen!

Katvriendelijke kamerplanten en hondvriendelijke kamerplanten

Het komt regelmatig voor dat honden en katten aan de planten knagen. Wanneer ze dit doen bij kamerplanten die giftig zijn is het niet zo dat het meteen fataal hoeft te worden, maar ze kunnen wel erg ziek worden. Daarom is het fijn om in ieder geval voor kamerplanten te kiezen die sowieso niet giftig zijn. Zo kun je denken aan onder andere: 

  • Palmen: verschillende soorten van de palm zoals de Areca en de Beaucarnea zijn een prima keuze. De Cycas palm is helaas wel een uitzondering die giftig kan zijn. Andere soorten zoals de Goudpalm, Kentia palm en Dwergpalm zijn ook veel gekozen opties bij huisdieren liefhebbers. 
  • Bananenplant: deze plant blijft ongekend populair en gelukkig kunnen ook dierenliefhebbers voor de bananenplant kiezen! Deze grote groene kamerplant blijft een mooi en stoer onderdeel van het interieur en daar zullen jouw huisdieren ook blij van worden. 
  • Ananasplant: ook de ananasplant is een plant waar honden en katten goed tegen kunnen. Deze is overigens net zoals de bananenplant ook erg gemakkelijk te onderhouden, dat zijn weer extra pluspunten!
  • Calathea: de verschillende calathea's zijn berucht en beroemd om hun grote blad. Voor katten kan dit zelfs een fijne schaduwplek zijn, waar ze onder het blad kunnen luieren in de schaduw. Gelukkig zijn deze dan ook helemaal veilig voor huisdieren!
  • Varens: de varens zorgen voor een betere luchtkwaliteit, een hogere luchtvochtigheid en daarnaast zijn ze ook nog eens huisdier vriendelijk! 
  • Pannenkoekplant: de pannenkoekplant is al jaren ongekend populair én gelukkig ook veilig in combinatie met huisdieren. Dat is nóg een extra reden om te kiezen voor deze makkelijke kamerplant!
  • Graslelie: de graslelie kan in vrijwel ieder lijstje wel terecht. Gemakkelijk in de verzorging, flexibel qua standplaats en ook nog eens vriendelijk voor honden en katten. 
  • Bromelia: kies je graag voor wat meer kleur? Dan is de bromelia ook een uitstekende optie, met de opvallende en kleurrijke bloem. 

Hondvriendelijke en katvriendelijke kamerplanten die niet giftig zijn

Niet-giftige kamerplanten voor als je huisdieren hebt

Als je huisdieren hebt, zoals honden en katten, kan het knap lastig zijn om in de gaten te houden of ze niet te dicht bij de kamerplanten komen. Je bent in ieder geval meteen gerust gesteld wanneer je kiest voor kamerplanten die niet giftig zijn voor huisdieren. Ben je benieuwd welke kamerplanten je bij Tuincentrum De Bruijn kunt vinden die niet giftig zijn voor huisdieren? Kom eens bij ons langs in 't Goy nabij Houten, dan adviseren we je graag!