5 redenen om een Pachira kamerplant te kopen

Hier zijn 5 redenen om een Pachira kamerplant te kopen. De Boom van Rijkdom, geldboom ofwel de Pachira kamerplant is een populaire kamerplant met vele voordelen. Bij De Bruijn Tuincentrum hebben we vanaf oktober 2021 weer volop kamerplanten beschikbaar. De Pachira boom herken je direct aan zijn gevlochten stam en opvallende stervormige bladeren. Met een Pachira kamerplant haal je de natuur in huis en geniet je bovendien van vele andere voordelen. Kom vanaf oktober weer langs bij De Bruijn Tuincentrum en bekijk zelf welk type Pachira bij jou past.

Voordelen van een Pachira boom

 1. Ze verbeteren de luchtkwaliteit.
 2. Ze verminderen stress.
 3. Ze zijn onderhoudsarm.
 4. Ze zijn relatief goedkoop.
 5. Ze bevorderen het slaapritme

1. Pachira als luchtverbeteraar

Kamerplanten zijn een mooie aanwinst voor elk huis. Wist je dat sommige kamerplanten ook de kwaliteit van de lucht verbeteren? Planten zijn natuurlijke luchtzuiveraars omdat ze zuurstof afgeven en kooldioxide uit de omgeving verwijderen. Dit is de reden waarom je vaak groene kamerplanten ziet in kantoren, scholen en ziekenhuizen. Planten met grote bladeren, zoals de Pachira aquatica, zijn zeer geschikt voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis omdat ze meer zuurstof produceren dan planten met kleinere bladeren. Als je op zoek bent naar een luchtverbeterende kamerplant met een exotisch uiterlijk, dan is de Pachira zeker iets voor jou.

Pachira kamerplant - De Bruijn

2. Pachira kamerplant vermindert stress

Uit een recente studie is gebleken dat een Pachira kamerplant het stressniveau met wel 20% kan verlagen. De bladeren van de Pachira plant geven namelijk een hormoon af dat auxine heet. Auxine verlaagt de bloeddruk. Hoe hard je ook probeert te ontsnappen aan de stress van het leven, het zal altijd deel uitmaken van onze dagelijkse routine. Er zijn studies die aantonen dat stress een belangrijke oorzaak is van slaapproblemen. Een gebrek aan slaap kan leiden tot gewichtstoename en zelfs depressie. Dus hoe helpt de Pachira kamerplant stress te verminderen? De plant is een perfecte manier om een rustgevende sfeer te creëren in elke kamer door zuurstof te produceren en kooldioxide te verwijderen. Zo profiteer je van een betere luchtkwaliteit, waardoor je minder stress ervaart.

3. Onderhoudsarme Pachira kamerplant

Pachira kamerplanten staan bekend om hun taaiheid, maar ze vereisen wel enige basisverzorging. Als je op zoek bent naar een kamerplant die slechts minimale onderhoud nodig heeft, dan is dit de plant voor jou.

 • Pachira planten houden van helder, indirect licht.
 • Geef 1x in de week water.
 • Zorg voor een vochtige, maar niet te natte grond. 

4. Goedkope kamerplant PachiraPachira - De Bruijn

De Pachira kamerplant is op verschillende manieren relatief goedkoop.

 1. Doordat de plant weinig onderhoud vereist, ben je minder geld kwijt aan bijvoorbeeld plantenvoeding.
 2. De plant gedijt ook prima in kantoorgebouwen, wachtkamers en andere plaatsen met veel kunstlicht, handig als je de luchtkwaliteit op een natuurlijke manier wilt verbeteren.
 3. De Pachira boom is daarnaast ook nog huisdiervriendelijk, dus geen onverwachte bezoekjes aan de dierenarts, dat scheelt!
 4. De plant heet niet voor niets de geldboom: de plant is in Azië heel bekend omdat zij geloofden dat de bladeren van de Pachira geld opvingen en dat de plant geluk aantrok. Waar wacht je nog op: haal het geluk in huis met de Pachira boom.

Bij De Bruijn Tuincentrum bieden wij vanaf oktober weer mooie kamerplanten waaronder de Pachira boom tegen scherpe prijzen. je vindt ons tuincentrum in 't Goy, nabij Houten, in Midden-Nederland.

5. Pachira kamerplant verbetert het slaapritme

Wist je dat de lucht in ons huis een grote invloed heeft op ons slaappatroon? De gemiddelde mens brengt ongeveer een derde van zijn tijd thuis door en daarvan slapen we ook nog eens 8 uur op een dag. Dit betekent dat het belangrijk is dat de luchtkwaliteit in huis van hoge kwaliteit is. Van sommige planten is bekend dat ze goed zijn voor de slaap. Hier zijn vijf kamerplanten die een gezonde slaap bevorderen:

 1. Pachira (geldboom): geassocieerd met rijkdom en voorspoed.
 2. Spinnenplant: helpt de lucht te zuiveren en geeft negatieve ionen af aan de atmosfeer.
 3. Aloë Vera: verzacht huidirritaties, brandwonden en andere huidaandoeningen.
 4. Slangenplant: helpt de bloedsomloop te verbeteren en vermindert angst.
 5. Vredeslelie: verbetert de stemming.

Koop een Pachira kamerplant bij De Bruijn Tuincentrum 

Wil je ook zo’n mooie Pachira geldboom in huis? Vanaf oktober zijn wij weer geopend en koop je de mooiste luchtzuiverende, slaapverbeterende kamerplanten bij De Bruijn. Ons team helpt je graag bij het uitkiezen van de juiste soort. Verbeter je slaapritme en de luchtkwaliteit in huis en voeg de Pachira geldboom toe aan jouw Urban Jungle. Tot snel bij De Bruijn Tuincentrum.