Heideplanten voor een kleurrijke herfst

Ons tuincentrum is weer geopend, het is herfst: hoog tijd voor kleurrijke heideplanten. De heidefamlie (Ericaceae) bestaat uit zowel kruidachtige als houtige planten. Heide komt voor als zomerheide en winterheide en geven maandenlang tuinplezier. Heide is een populaire herfstplant voor in de tuin, op het terras en op het balkon. Bij De Bruijn Tuincentrum hebben we heideplanten in allerlei soorten kleuren. Combineer heide met andere kleurrijke tuinplanten als hebe, leucothoe, skimmia, viooltjes en siergrassen en creëer vrolijke winterbakken. Kom langs bij De Bruijn Tuincentrum en wij vullen jouw bak met een sfeervol najaarsarrangement. Heb je nog geen bak? Wij hebben een breed assortiment bloembakken en sierlijke buitenpotten.

Heideplanten soorten

Heideplanten komen zowel voor als zomerheide als winterheide.

  • Zomerheide, ook wel struikheide genoemd (Calluna vulgaris) zorgt van juli tot november voor prachtige paarse bloemetjes. Er bestaan nog meer zomersoorten zoals dopheide en rode dopheide.
  • Winterheide is een heidesoort die winterhard is (Erica carnea, Erica darleyensis). Winterheide komt voor in de kleuren wit, roze, bordeaux of wijnrood. De bloeiperiode loopt van november tot april.

Heideplanten - De Bruijn

Wist je dat heideplanten meerjarige planten zijn? Met de juiste verzorging bloeien ze jaar na jaar. 

  • Standplaats: zonnig
  • Grondsoort: zuur
  • Hoogte: 30 tot 50 cm
  • Kleur: wit, roze, paars, bordeaux, rood
  • Bloei: zomerheide van juli t/m november & winterheide van november t/m april

Heideplanten verzorging

Geen groene vingers, maar wil je wel genieten van heideplanten? Geen probleem! Heideplanten zijn één van de makkelijkste tuinplanten, mits je de grond goed voorbereidt. Het onderhoud van heideplanten is niet moeilijk.

  • Heideplanten houden van een vochtige grond en groeien het beste op een zure, voedselarme bodem. Strooi dus geen kalk!
  • Meng de grond met DCM Vivimus voor heide, Rhodo & alle zuurminnende planten, zo verzuur je de grond en voeg je genoeg organische stof en meststoffen toe voor een goede start.
  • In het jaar erop voeg je wat tuinturf toe aan de grond zodat de de zuurgraad van de grond weer op peil blijft.

Heideplanten snoeien

Wil je jaar na jaar genieten van mooie heideplanten in de tuin? Zorg er dan voor dat je heideplanten op het juiste moment snoeit. Zowel zomerheide als winterheide snoei je het beste in april. Door jaarlijks uitgebloeide bloemen en bruine takken weg te snoeien, houd je heideplanten mooi laag en compact. Knip nieuwe scheuten af tot vlakbij de basis van het ‘oude’ hout, de plant loopt vanzelf weer uit en bloeit dan weer rijkelijk met kleine witte, roze, paarse of rode bloemetjes.

Heide - De Bruijn Tuincentrum

Heideplanten kwekerij

In onze kwekerij in 't Goy kweken wij het hele jaar door de mooiste planten. Elk seizoen geniet je van een prachtig aanbod. In het najaar hebben wij een ruim assortiment aan verschillende heideplanten. Bij De Bruijn Tuincentrum koop je zowel zomerheide als winterheide direct van de kweker. Onze heideplanten groeien op zuurminnende grond en in een lichtrijke omgeving, dit draagt bij aan goede groei en felle kleuren. De grootste keuze bloeiende Calluna vulgaris bieden wij vanaf oktober, de bloeiende Erica is volop verkrijgbaar van december tot en met maart. Wil jij ook topkwaliteit heideplanten van onze kwekerij? Kom langs bij Tuincentrum De Bruijn in 't Goy vlakbij Houten en maak een keuze uit ons fantastische aanbod.

Heideplanten kopen

Wil je deze winter zonder winterdip doorkomen? Plant borders, plantenbakken, balkonbakken en bloempotten dan vol met kleurrijke heideplanten. Heideplanten gaan goed samen met onder andere bergenia, gaultheria, hebe, skimmia, leucothoe en siergrassen. Deze tuinplanten zijn allemaal verkrijgbaar bij Tuincentrum De Bruijn. Wil jij jouw bloembak laten vullen met een kleurrijk najaarsarrangement? Neem jouw bloembak mee en wij vullen deze met een sfeervolle samentstelling. Ook onze inplantservice is weer beschikbaar. Lever jouw bloembakken de hele maand oktober bij ons in en wij zorgen dat de bloembakken in mei 2022 weer rijkelijk gevuld zijn met de mooiste zomerbloeiers. Kom langs bij Tuincentrum De Bruijn en maak van de herfst een happy herfst.

Tags: