Kerstboom eruit, kamerplant erin

Kerstboom eruit, kamerplant erin

Wij hebben een perfecte oplossing voor een kale plek in huis. Nét zo groen en minstens net zo feestelijk: kerstboom eruit, kamerplant erin! Zodra kerst achter de rug is en we onze huiskamers weer kerst-vrij maken, is het tijd voor een frisse wind door het huis. Na alle gezelligheid van de decembermaand is het tijd voor een verse start van 2022. Alle versieringen, lichtjes en kerstbomen zijn weer naar zolder. Oogt jouw woonkamer ook een beetje leeg? Wij bieden een ruime afdeling vol verschillende soorten kamerplanten om jouw huis op te fleuren. Kom langs en ontdek ons aanbod.

Soorten kamerplanten 

Wat voor kamerplant zoek jij? Wil je een grote kamerplant, een kleine kamerplant, een groene kamerplant, een kamerplant met grote bladeren, een grote kamerplant met bloemen, een sterke kamerplant of een kamerplant voor in de schaduw? Wat jouw wens ook is, bij Tuincentrum De Bruijn vind je altijd de juiste kamerplant. Lees alvast onze top-suggesties voor elke plek in huis en kom deze week nog langs bij Tuincentrum De Bruijn voor de mooiste groene juweeltjes voor in huis.

Bekijk groene kamerplanten

 

 

Kamerplant schaduw 

Heb je een schaduwrijk plekje in huis, maar wil je hier toch graag een kamerplant neerzetten, zonder dat deze te weinig licht krijgt? Gelukkig zijn er ook veel kamerplanten die niet veel daglicht nodig hebben en toch mooi stralen. Denk hierbij aan een plek midden in de kamer, of achter de vitrage op een raam op het noorden. Denk eraan dat schaduwplanten wel iets van daglicht nodig hebben, maar geen direct zonlicht eisen. Bij Tuincentrum de Bruijn koop je onder andere de volgende kamerplanten voor in de schaduw:

 • Dracaena Marginata: ook wel de drakenbloemboom genoemd. Deze plant heeft amper water nodig, ’s winters zelfs maar eens in de zes weken.
 • Polyscias Fabian: de naam van deze plant betekent zelfs ‘veel schaduw’. De donkere bladeren hebben een paarse ondertoon en kunnen erg groot worden.
 • Zamioculcas: een imposante plant met lange stengels met donkergroene bladeren.
 • Cactus Euphorbia: een stoere cactus die weinig water eist. Ideaal als je niet zulke groene vingers hebt.
 • Sansevieria Laurentii: deze slangenplant is zeer sterk en daarom ook erg geschikt voor studenten of voor op kantoor.
 • Calathea: ook wel bekend als de ritselplant. De plant sluit ’s avonds zijn bladeren en klapt overdag zijn bladeren weer open.

Kamerplant veel zonlicht

Naast de schaduwplanten hebben wij ook een ruime keuze aan kamerplanten die juist van veel zonlicht houden. Hieronder vind je een greep uit ons assortiment dat wel van zonlicht houdt. Vergeet je de planten niet in te smeren, oftewel water te geven? Anders drogen de planten uit en zit jij met dorre, bruine kamerplanten. Twijfel je over de verzorging van de plant, bekijk dan het plantlabel of vraag onze medewerkers om advies. Zij helpen je graag!

 • Kentia palm: een tropische verrassing voor in huis. Met deze palm schijnt bij jou altijd de zon. Zorg dat de grond licht-vochtig blijft voor optimale groei.
 • Areca palm: deze palm lijkt veel op de Kentia palm, het verschil zit hem in de stam van de bladeren. Bij de Areca palm zijn de stelen rood gespikkeld en bij de Kentia palm zijn ze groen met bruine vezels.
 • Cactus: geboren in de felle zon, met weinig tot geen toegang tot water. Dit is wellicht de beste keus voor een vensterbank op het zuiden of een plek in de volle zon. Cactussen kunnen bijna alles aan: perfect voor elke plek in huis en elke soort plantenliefhebber.

Bekijk cactussen en vetplanten

 

 

Hoge kamerplant

Wil je jouw kerstboom vervangen door een hoge kamerplant? Hoge kamerplanten komen in verschillende soorten voor, sommigen hebben hele grote bladeren, anderen groeien op stam en sommigen bloeien er ook nog eens bij. Bij Tuincentrum De Bruijn hebben we torenhoge kamerplanten die overal bovenuit steken:

 • Ficus Lyrata (vioolplant): deze kamerplant op stam lijkt op een kleine boom. De stengels groeien recht omhoog en zitten vol grote bladeren. Prachtig om te zien!
 • Monstera op mosstok: een van de bekendste kamerplanten in Nederland. Vul jouw huiskamer met deze klimmer en vul gemakkelijk een lege plek op.
 • Scindapsus Epipremnum: een populaire klimplant die gemakkelijk over een pergola of mosstok klimt. De wit-groene bladeren geven jouw kamer een frisse look.

Hangplant

Er bestaan ook leuke hangplanten voor binnen. Hang een kamerplant op aan een haak in het plafond en laat de bladeren naar beneden dwarrelen. Handig om een hangplant te kiezen die niet al te veel water nodig heeft, anders moet je elke keer een keukentrapje erbij pakken om de plant water te geven. Hieronder vind je een greep uit ons hangplantassortiment voor binnen:

 • Rhipsalis paradoxa: ook bekend als de koraalcactus. Dit is vetplant met lange, koraalachtige ranken en vormt daardoor een echte blikvanger in huis. Geef de plant liever iets te weinig dan te veel water.
 • Philodendron scandens: een supermakkelijke plant met lange ranken vol bladeren die naar beneden groeien. Een ideale hangplant met hartvormige bladeren voor een lichte, zonnige plek in huis.
 • Hedera helix: de bekende klimplant, maar dan in hangvorm. De stervormige blaadjes vormen een leuk gezicht en dwarrelen naar beneden. Deze hangplant kan op elke plek in huis!
 • Chlorophytum (graslelie of spinnenplant): een mooie hangplant met groen-witte bladeren. Wist je dat deze plant de lucht zuivert? Geef de plant eens per week water en kijk uit met direct zonlicht.
 • Ceropegia wooddi: ook wel Chinees lantaarnplantje genoemd. Dit is een stijlvolle hangplant die je steeds vaker tegenkomt op Instagram en in woonmagazines. De grijze blaadjes vormen lange ranken en passen goed in elk interieur.

Bekijk bloeiende kamerplanten

 

 

Koop kamerplanten bij De Bruijn

Wellicht denk je dat ons tuicentrum alleen vol staat met tuinplanten en hangplanten voor buiten, maar niets is minder waar. Wij hebben ook een mooie afdeling vol met kamerplanten. Wij bieden een ruim aanbod aan groene kamerplanten, grote kamerplanten, kleine kamerplanten, cactussen, vetplanten en hangplanten voor binnen. Kom langs in ’t Goy, nabij Houten en bekijk ons assortiment kamerplanten. Vervang de kerstboom door een leuke kamerplant en begin het jaar groen!

Bekijk onze openingstijden