Top 9 groenblijvers in de herfst

Top 9 groenblijvers in de herfst

Benieuwd naar hoe je jouw tuin groen en bloeiend houdt deze herfst? Bekijk onze top 9 groenblijvers in de herfst. Bij De Bruijn kwekerij en tuincentrum vind je het hele jaar door mooie groenblijvers voor in de tuin. Groenblijvers vormen de basis van je tuin en sommige geven je ook iets extra’s. Ontdek planten met bessen, bloemen of mooie bladverkleuring, afhankelijk van het seizoen. Jij wil toch geen saaie tuin in het najaar? Houd je tuin fris en groen met onze top 9 groenblijvers in de herfst. Kom snel langs in 't Goy en geef kleur aan het najaar. 

Bekijk onze najaarsinplantservice

 

 

Top 9 groenblijvers in de herfst

  1. Parelbes of Gaultheria

De groen tot paars bruin verkleurende bladeren van de parelbes steken erg mooi af tegen de grote witte en roze bessen. De plant is een aanwinst voor potten en bakken, maar doet het ook goed als bodembedekker. Er valt het hele jaar door iets mee te beleven. Verkleurende blaadjes, mooie klokvormige bloemetjes en uiteindelijk grote, volle vruchten.

  1. Pieris of Rotsheide

Pieris zijn sierlijke, voorjaarsbloeiende struiken met aantrekkelijke, klokvormige bloemen die in kleur variëren van wit, roze tot rood. In het najaar kleuren zijn bloemtrossen rood-paars en rood-bruin. De meeste soorten worden zelden hoger dan twee meter en de breedte blijft veelal beperkt tot één meter. Pieris is een zeer trage groeier en houdt het liefst van een beschutte, half schaduwrijke plaats.

  1. Leucothoe of Druifheide

Altijd groen en in de herfst kleurt hij mooi rood. Deze lage heester kan in de volle grond, maar doet het ook fantastisch in een pot op het terras. De leucothoe houdt het hele jaar door vast aan zijn blad. In de vroege zomer bloeit de plant met witte bloemetjes. Zoals je ziet, is deze groenblijver in elk jaargetijde mooi! Waar wacht je nog op?

  1. Glansmispel (Photinia)

In het voorjaar biedt deze dame je felrood blad, om in de zomer als een kameleon te transformeren naar donkergroen. Hoe meer je haar snoeit, des te feller rood haar blad kleurt! Zonder te snoeien verrast ze je in de zomer met witte bloemen en in het najaar verkleurt haar blad naar bruin-rood. Houd je het nog bij? Zoals je ziet, heb je met deze glansmispel steeds weer iets nieuws in jouw tuin!

  1. Viburnum

De sneeuwbal of Viburnum is zeer populair en dat is niet voor niets. Deze plant is groot en de meeste soorten zijn groenblijvend. In het voorjaar geeft hij je grote witte bollen als echte eyecatcher. In het najaar geven sommige Viburnum soorten blauwe besjes of witte bloemen. Snoei de plant direct na de bloei in vorm, zo voorkom je dat de plant te groot wordt. Voordeel aan deze plant is dat hij het goed doet op een schaduwrijke plek. Heb je dus een tuin op het noorden of oosten, dan is de Viburnum een goede keuze.  

  1. Osmanthus of Schijnhulst

Osmanthus is een groenblijvende struik die een klein beetje op hulst lijkt, vandaar de Nederlandse naam ‘Schijnhulst’. Het mooie zit hem in het donkergroene en glanzende blad in combinatie met de geurende, witte bloemetjes die in het voorjaar de kop opsteken. Dit contrast zorgt voor een prachtig plaatje. Naast deze soort zijn er ook soorten met bontgekleurd blad.

  1. Clematis

Deze bekende klimplant geeft in het voorjaar een sluier van prachtig gekleurde bloemetjes om in de lente van te genieten. Het groene blad oogt het hele jaar door fris en soms bloeien de bloemen in de herfst nog een keer. Je haalt in het najaar het meest uit de Clematis door de plant houvast te geven aan een stevig rek of kriskras gespannen touwtjes. Zo doorstaat hij moeiteloos een herfststorm en bezorgt hij je het hele jaar door groen uitzicht.

  1. Japanse Roos (Camelia)

De Camelia is een winterbloeiende heester met een zomers, ietwat tropisch tintje. Die omschrijving past perfect bij de Camelia japonica; op zijn Nederlands de Japanse roos of Camelia. Je moet hem wel een beetje pamperen, maar pak je dat goed aan, dan laat de Japanse roos zich van zijn mooiste kant zien en ontpopt hij zich als een winterbloeier met een zomers tintje. Je vindt deze plant in verschillende kleuren in onze kwekerij in 't Goy.

  1. Broodboom (Artocarpus altilis)

Deze multifunctionele krachtpatser is geschikt voor natuurlijke afscheidingen, is mooi als kuipplant en is een blijvertje in de volle grond. Broodboom is reuze onderhoudsvriendelijk en heeft het hele jaar door prachtig blad in alle kleurvariaties van groen tot geel. Ideaal als je houdt van blad wat niet uitvalt in het najaar.

Groenblijvers - De Bruijn

Groenblijvers kopen

Ben je op zoek naar mooie groenblijvers voor in je tuin of op jouw terras? Kom gerust eens bij ons langs of neem een kijkje op onze website. We hebben een breed assortiment aan groenblijvers die in het najaar en de winter de sfeer in je tuin in topvorm houden! Weg met saaie herfsttuinen, met de groenblijvens van Tuincentrum De Bruijn kleurt jouw tuin het hele jaar door mooi. Onze experts adviseren je graag als je vragen hebt. Je bent van harte welkom! Neem ook een kijkje bij onze inplantservice. Dit is een unieke service waarbij we jouw bloembakken ter plekke vullen met het mooiste najaarsarrangement.

Bekijk najaarsinplantservice