Verticaal tuinieren: Hangende oases van groen

Verticaal tuinieren: Hangende oases van groen

Heb je weinig ruimte in je tuin maar wil je toch meer groen toevoegen? Of wil je simpelweg creatief zijn met de indeling van je buitenruimte? Dan is verticaal tuinieren de oplossing voor jou! Door planten aan de muur op te hangen, creëer je een prachtige groene oase en bespaar je tegelijkertijd kostbare ruimte. In ons tuincentrum De Bruijn in 't Goy vind je alle benodigdheden terug om je eigen Babylonische wereldwonder te ontwerpen. 

 

Wandhangers, hangende plantenzakken en bloemenzak: de mogelijkheden van verticaal tuinieren

Een van de meest populaire manieren om verticaal te tuinieren is door het gebruik van wandhangers, hangende plantenzakken of bloemenzakken. Deze zakken zijn speciaal ontworpen om aan de muur te hangen en kunnen worden gevuld met allerlei soorten planten en bloemen die ideaal zijn als hangzak planten. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Viooltjes; 
  • Surfinia; 
  • Lobelia;
  • Verbena; 
  • Begonia

In ons tuincentrum in 't Goy hebben wij een ruim aanbod aan zelfgekweekte planten. Letterlijk vers van de pers! Op dit moment zijn onze Viooltjes in volle glorie. Een goed moment om deze voorjaarshangplanten nu met bijbehorende wandhanger uit te proberen. Nog enkele weken geduld en dan zijn onze zomerhangplanten zoals de Surfina, Lobelia, Verbena en Begonia ook klaar. 

Viooltjes de voorjaar hangplanten

Het fijne aan wandhangers is dat ze makkelijk op te hangen zijn en een groot oppervlak kunnen bedekken waardoor je snel een impactvolle groene muur kunt creëren.

Maar wandhangers of hangzakken vol planten zijn niet de enige optie voor verticaal tuinieren. Hanging baskets zijn ook erg populair en kunnen worden gebruikt om planten op te hangen aan het plafond in huis of buiten in een pergola. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, van traditioneel gevlochten rieten manden tot moderne metalen en kunststof bakken. Bekijk zeker onze speciaal ontworpen English hanging Baskets

 

Tips voor het onderhouden van je verticale tuin: zorg ervoor dat je planten gedijen

Een voordeel van verticaal tuinieren is dat het niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook praktisch. Door planten omhoog te hangen, bescherm je ze tegen ongedierte en onkruid en krijgen ze meer zonlicht waardoor ze beter groeien. Het kan ook handig zijn bij het kweken van groenten en kruiden, omdat je op deze manier een kleine moestuin op je balkon of patio kunt creëren.

Verticale moestuin

Het onderhoud van een verticale tuin kan verschillen van een traditionele tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten voldoende water krijgen, vooral als ze in de volle zon hangen. Controleer regelmatig of de grond in de zakken en bakken vochtig genoeg is en voeg indien nodig water toe. Het is ook belangrijk om je planten regelmatig plantenvoeding te geven vooral als ze in een beperkte hoeveelheid grond groeien.

Daarnaast moet je bij het kiezen van planten rekening houden met de seizoenen en het klimaat. Sommige planten kunnen bijvoorbeeld beter gedijen in de zomer terwijl andere beter geschikt zijn voor de herfst of winter. Het is ook belangrijk om de juiste potgrond te gebruiken voor je planten, aangezien de meeste verticale tuinen vaak minder aarde bevatten dan traditionele tuinen. Bij vragen neem gerust contact met ons op of kom lekker langs. Onze passionele medewerkers met een groot groen hart helpen je graag verder. 

 

Combineren en personaliseren: hoe je verschillende plantenbakken kunt combineren om een ​​unieke verticale tuin te creëren

Verticaal tuinieren biedt talloze mogelijkheden om meer groen toe te voegen aan je buitenruimte zelfs als je weinig ruimte hebt. Of je nu kiest voor wandhangers, hanging baskets of plantenrekken, er zijn tal van opties beschikbaar om je eigen verticale tuin te creëren. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om het kiezen van planten en bloemen die in jouw verticale tuin passen. Je kunt kiezen voor kleurrijke bloemen om een ​​prachtige visuele impact te creëren of je kunt kruiden en groenten kweken om verse ingrediënten aan je keuken toe te voegen.

Hangplanten aan de voorgevel

Een andere leuke manier om je verticale tuin te personaliseren, is door verschillende hangzakken, wandhangers en hanging baskets te combineren en een mooie compositie te creëren. Door verschillende hoogtes en kleuren te gebruiken, creëer je een dynamisch en gevarieerd effect. Combineer verschillende soorten planten en bloemen om een ​​unieke en eclectische verticale tuin te creëren.

Verticaal tuinieren is een leuke en veelzijdige manier om meer groen toe te voegen aan je buitenruimte. Dus waar wacht je nog op? Kom langs voor al je benodigdheden in ons tuincentrum in ‘t Goy, ga aan de slag en verwezenlijk je eigen hangende oase van groen!

Openingstijden

 

Tags: