Geschiedenis

Ruim 60 jaar Tuincentrum De Bruijn

Anton de Bruijn start met het telen van klein fruitFrank de Bruijn - Tuincentrum De Bruijn

In augustus 1957 start Anton de Bruijn zijn bedrijf terwijl hij in militaire dienst zit. In zijn vrije tijd plant hij aardbeiplanten in augustus om in juni van het volgende jaar de aardbeien te oogsten. Na de militaire dienst legt hij zich toe op het telen van klein fruit zoals frambozen, rode bessen, zwarte bessen, enz. In 1962 trouwt Anton met Bep Frasa uit Houten en vormt zij altijd zijn grote steun en toeverlaat. Zonder Bep Frasa had Anton zijn bedrijf niet goed kunnen uitvoeren, zoals hij zelf vaak zegt. Anton en Bep zijn dan ook vaak nog te vinden in de kassen om de vragen van alle klanten te beantwoorden en een goed advies mee te geven. Het doel van Anton en Bep is iedereen met een tevreden gevoel naar huis te laten gaan. Zonder ouderwets te zijn, bieden zij service op een ouderwetse manier: uiterst klantvriendelijk en behulpzaam.

Verder met groenteteelt en perkplanten

In de zestiger jaren ging Anton ook beginnen met de groenteteelt. In die tijd waren er weinig mensen die een bloementuin hadden zoals tegenwoordig. Aan het eind van de zestiger jaren kwamen er steeds meer bloementuinen en ging Anton ook bloemen kweken zoals perkplanten (vlijtig liesje, geraniums, fuchsia's, enz.) Door de aantrekkingskracht van de prachtige bloementuin van Anton en zijn vrouw nam de verkoop van perkplanten toe. Ook nu is de bloementuin van hen een nog steeds een lust voor het oog! In de zeventiger jaren is Anton helemaal overgegaan naar de bloementeelt onder glas.

Personeel - Tuincentrum De BruijnOvername zoon Frank de Bruijn

Zoon Frank de Bruijn neemt in 2002 samen met zijn echtgenote Relinda het bedrijf over. Frank probeert steeds met iets nieuws te komen. Zo verkoopt Tuincentrum De Bruijn zijn eigen kwekerspotgrond met een zelf bedachte samenstelling. Deze kwekerspotgrond wordt gemaakt in de fabriek en iedereen is dan ook zeer content met deze potgrond.

Unieke inplantservice

Echt helemaal het einde is de unieke inplantservice in de Venezia bloembakken en Aqua Top potten. Deze slimme bakken en potten zijn uitgevoerd met een grote watertank waardoor u water geeft voor meerdere dagen tegelijk. Erg handig dus, vooral in de hete zomermaanden! "Het maatwerk zit hem er in dat iedereen zijn planten zelf kan kiezen en wij zorgen dan dat de pot klaar wordt gemaakt", vertelt Frank de Bruijn enthousiast. Klanten leveren jaarlijks hun lege Venezia of Aqua Top bloembakken in om vervolgens in de zomer te genieten van kleurenpracht in de tuin. 

Echt familiebedrijf

Ookal heeft zoon Frank het bedrijf overgenomen, Anton en zijn vrouw helpen nog dagelijks in de kassen. Stil zitten is niets voor hen! Tuincentrum De Bruijn is dus echt familiebedrijf met veel liefde voor het vak. Neem gerust eens een kijkje om te genieten van de mooie kleurenpracht in de kassen en de prikkelende bloemengeuren. Pas op: je gaat waarschijnlijk met een hele grote kar vol met bloemen naar huis! Tot snel in ons tuincentrum in 't Goy, nabij Houten-Zuid.

Bezoek ons tuincentrum